Přejít k hlavnímu obsahu

Pryč s dudlíkem

Dudlík

Děti mají svoje rituály a za žádnou cenu se jich nechtějí vzdát. Občas je to běh na dlouhou trať, kdy nechcete prcka rozplakat a rozmrzet, na druhou stranu máte svoje postupy, čas běží a je třeba posunout se ve vývoji dál. Odebrání dudlíky patří k těm nejtěžším momentům. 

Na nule 

Jsou děti, které o dudlík nezavadí pohledem, nezajímá je, nepotřebují takový stimulant ke spánku ani k utlumení emocí v čele se vztekem nebo agresí. Je jich ale poměrně málo a většinou není v silách rodiče to ovlivnit. Pokud kojenec dudlík vyžaduje, nemá smysl mu ho odpírat. Má sice své zastánce i odpůrce, ale ti nejmenší si většinou intuitivně řeknou, co je pro ně nejlepší. Stačí jim naslouchat a často tak předejít mnoha komplikacím a nocím plným křiku. 

Běžně se udává, že do dvou let věku je používání dudlíku zcela v pořádku. Pak už je třeba zapracovat na jeho odstranění a zpřetrhat jeho vztah s dítětem. Nejde totiž jen o zdravotní vliv, ale i emoční provázanost, která by se mohla negativně podepsat na dalším vývoji, růst zubů nebo progres v řeči. 

Načasování

“Konec dudlíků” není v první řadě ani tak o zvolené metodě, jak se tohoto dětského nešvaru zbavit, ale především o správném načasování, kdy rodiče vycítí moment, kdy je dítě připravené se své vášně vzdát. Je třeba opravdu bedlivě sledovat i ty nejmenší nuance a vyvarovat se odebrání ve chvíli, kdy dítě prochází dramatickou změnou nebo se učí něčemu novému, na co je třeba velká soustředění a trpělivost. Zbavuje se plenek přes den? Nastupuje do jesliček? Stěhujete se? Očekáváte příchod sourozence? Rostou mu zuby nebo polehává se zánětem středního ucha? Otec odjel na měsíc na služební cestu? Zemřel pes? Nechte vyřazení dudlíku na dobu, kdy se nic neděje a dítě je klidné a ničím nerušené. Jde sice o maličkost, ale velkou měrou se podílí na úspěchu. 

Pokud už se k odebrání dudlíku odhodláte, rozdělte si celý proces na dvě části - na den a na noc. Nejprve se zbavte sání během dne a později, což může trvat i několik týdnů nebo měsíců, se zaměřte na spánek. Jakmile ho ale dítěti vezmete a vysvětlíte mu důvod, buďte důslední a nenechte se zlomit pobrekáváním, scénami, vztekem, agresí ani prosbami babiček. Vaše rozhodnost je další z mnoha aspektů osobnosti, které vaše dítě pozitivně formují. A vnímá to i na prahu druhých narozenin. 

Nová chuť 

Dnes už je tento způsob odbourávání dudlíku naštěstí na ústupu, ale stále se najdou rodiče, kteří zvolí tento svérázný směr. Stačí savičku namočit do něčeho, co dítěti nechutná. A ono pak samo začne dudlík odmítat. Citronovou šťávu děti slíznou a po chvilce ztratí kýžený efekt, mnohem účinnější je klasický ocet. 

Kratší a kratší 

Někteří rodiče se rozhodnou pro variantu, kdy sací část dudlíku postupně odstřihávají. Až k plastovému držátku. Dítě si ho před každým spaním bedlivě prohlédne, vyzkouší a většinou zjistí, že už to není ono. A samo ho odloží. Bez křiku a scén. 

Zoubková víla 

Příběh o této kouzelné bytosti zná úplně každý. A s prvním vypadnutým zoubkem ji přivoláme na scénu. Podobný scénář ale můžete snadno využít i u dudlíku. Večer ho dáte pod polštář a ráno tam dítě najde místo něj vysněnou hračku (držte se minimalistických rozměrů). Pro děti je to tak milé a nenásilné gesto, že jim ani nevadí, že dudlík vyměnily za plyšového medvěda, puzzle s oblíbeným motivem, nový autobus nebo čelenku. 

Dovolená 

Oblíbená je i verze, kdy si s dítětem klidně promluvíte. Počkejte na večer, kdy bývají malí rošťáci soustředění a vnímaví. Vysvětlete jim, že dudlík už pracoval dost, že musí jet odpočívat někam k moři nebo na chalupu do hor, že bude relaxovat a užívat si volno za dobře odvedenou práci. Nebojte se detailů, jak se bude mít dudlík dobře, nebude strádat ani smutnit. Vědomí, že bude parťákovi, kterým pro děti dudlík bezesporu je, bude fajn, je pro špunty mnohem snesitelnější a s “odchodem” se vyrovnají levou zadní. 
 

autor: www.mojetehotenstvi.cz | Marcela Svobodová
kategorie: Miminko

Diskuze k článku

RobertLag (neověřeno) | Po 21.10.2024 13:23

Онлайн-клуб рукоделия <a href=https://godwood.com.ua/>https://godwood.com.ua</a&gt; для любителей и мастеров. Уроки, мастер-классы, идеи и советы по вязанию, шитью, вышивке и другим техникам. Общайтесь с единомышленниками, делитесь проектами и развивайте свои навыки в уютной онлайн-среде.

Abrahamavalt (neověřeno) | Po 21.10.2024 14:23

портал о рукоделии <a href=https://lugor.org.ua/>https://lugor.org.ua</a&gt; советы по вязанию, вышивке и шитью, мастер-классы, схемы и идеи для творчества. Полезные статьи для начинающих и опытных мастеров, вдохновение и практические рекомендации.

Georgesox (neověřeno) | Po 21.10.2024 14:28

Онлайн журнал для женщин <a href=https://lubimoy.com.ua/>https://lubimoy.com.ua</a&gt; мода, красота, здоровье, отношения, карьера и саморазвитие. Актуальные статьи, советы экспертов и вдохновение для повседневной жизни. Новости, тренды и полезные рекомендации.

ScottHiz (neověřeno) | Po 21.10.2024 14:29

Женский журнал онлайн <a href=https://martime.com.ua/>https://martime.com.ua</a&gt; мода, уход за собой, здоровье, карьера и личная жизнь. Свежие статьи, советы и идеи для вдохновения и развития современной женщины.

VincentBeils (neověřeno) | Po 21.10.2024 14:34

Клуб для беременных <a href=https://mam.ck.ua/>https://mam.ck.ua</a&gt; и молодых мам: встречи, советы специалистов, обсуждения важных тем, занятия по уходу за малышом. Поддержка и полезная информация для комфортного материнства.

Jamesboymn (neověřeno) | Po 21.10.2024 14:35

Интерактивный женский журнал <a href=https://muz-hoz.com.ua/>https://muz-hoz.com.ua</a&gt; стильные образы, идеи для развития, практические советы по здоровью и отношениям. Всё, что нужно для гармоничной жизни и самореализации.

MichaelLok (neověřeno) | Po 21.10.2024 14:37

Наша компания «Фотосайт по мебели чтобы кухни» забирается произведением да реализацией лучшей кашеварной мебели. Мы делаем отличное предложение широкий круг продукции, который начинает говорить наиболее современным шаблонам и направленностям дизайна https://www.sufebey8kuhnishki.ru.

TimothyWen (neověřeno) | Po 21.10.2024 17:00

Полезные советы <a href=https://oa.rv.ua/>https://oa.rv.ua</a&gt; для женщин на все случаи жизни: уход за собой, отношения, карьера, здоровье и домашний уют. Откройте для себя практичные решения и вдохновение для каждой сферы жизни!

Henrybog (neověřeno) | Po 21.10.2024 17:01

Лучшие советы для женщин <a href=https://oun-upa.org.ua/>https://oun-upa.org.ua</a&gt; от моды до здоровья, отношения, карьера и семейные лайфхаки. Всё, что нужно для баланса и гармонии в жизни.

Donaldkag (neověřeno) | Po 21.10.2024 17:02

Советы для женщин <a href=https://olive.kiev.ua/>https://olive.kiev.ua</a&gt; секреты красоты, здоровье, психология, карьера и домашний уют. Полезные рекомендации для улучшения жизни каждый день!

Ricardoecose (neověřeno) | Po 21.10.2024 17:02

Женский путеводитель <a href=https://rpl.net.ua/>https://rpl.net.ua</a&gt; по жизни: лайфхаки, советы по уходу, моде и здоровью. Оставайтесь успешной и гармоничной каждый день!

MichaelLok (neověřeno) | Po 21.10.2024 17:03

Наша компания «Сайт числом мебели для кухни» загорается организацией и еще продажей лучшей кашеварной мебели. Мы предлагаем широкий гарнитура продукции, который парирует самым современным стандартам равно направленностям дизайна http://sufebey8kuhnishki.ru/.

MichaelLok (neověřeno) | Po 21.10.2024 17:05

Наша компания «Сайт числом мебели чтобы кухни» воспламеняется формированием равным образом продажей лучшей кашеварной мебели. Наш брат предлагаем широченный комплект продукта, который начинает говорить самым прогрессивным шаблонам и тенденциям дизайна http://www.sufebey8kuhnishki.ru/.

RobertoXync (neověřeno) | Po 21.10.2024 18:33

Идеи для рукоделия <a href=https://sweaterok.com.ua/>https://sweaterok.com.ua</a&gt; мастер-классы, инструкции и вдохновение для создания уникальных изделий. Узнайте больше о шитье, вязании, вышивке и других видах творчества!

BrianMit (neověřeno) | Po 21.10.2024 18:34

Женский портал <a href=https://tiamo.rv.ua/>https://tiamo.rv.ua</a&gt; с советами для красоты, здоровья, отношений и карьеры. Живите на полную с нашими рекомендациями!

JuliusStops (neověřeno) | Po 21.10.2024 18:35

Советы для женщин <a href=https://spkokna.com.ua/>https://spkokna.com.ua</a&gt; на каждый день: стиль, уход, здоровье и гармоничные отношения. Вдохновение и полезные идеи!

Stevendrami (neověřeno) | Po 21.10.2024 19:57

Лайфхаки для женщин <a href=https://womanclub.in.ua/>https://womanclub.in.ua</a&gt; как быть стильной, здоровой и находить баланс в личной жизни и работе. Полезные советы каждый день.

ChrisBew (neověřeno) | Po 21.10.2024 20:00

Женский блог <a href=https://ww2planes.com.ua/>https://ww2planes.com.ua</a&gt; полезные советы по стилю, уходу, здоровью и развитию карьеры. Всё для того, чтобы жить ярко и гармонично.

ThomasTaund (neověřeno) | Po 21.10.2024 20:01

Женские секреты <a href=https://whoiswho.com.ua/>https://whoiswho.com.ua</a&gt; полезные советы для красоты, здоровья, семейного счастья и карьерных успехов. Присоединяйтесь к лучшей версии себя!

Kyliecoace (neověřeno) | Po 21.10.2024 20:05
ArthurHurdy (neověřeno) | Po 21.10.2024 20:08

Фотофабрика кухонных гарнитуров в С-петербурге - это ваш надежный партнер в течение создании кухонных интерьеров. Я специализируемся сверху исследованию, изготовлении а также установке первоклассных кашеварных гарнитуров, которые сочетают в себя стиль, функциональность равно долговечность. Наша миссия – даровать посетителям персональные ответа, сделанные из учётом ихний пожеланий да надобностей, чтобы каждая кухня застопорилась приятным и удобным пунктом чтобы жизни и еще творчества https://www.tivokya0kuhnishki.ru/.

Kyliecoace (neověřeno) | Po 21.10.2024 20:11

[u][url=https://best247.top/trk/qdsnh]Turkish Online Casino: Online Oynayın ve Gerçek Para Kazanın! Şimdi oyna![/url][/u]

[url=https://best247.top/trk/qdsnh][img]https://boys-here.com/promogmb/xrtr/…]

[url=https://best247.top/trk/qdsnh][img]https://boys-here.com/promogmb/xrtr/…]

[url=https://best247.top/trk/qdsnh][img]https://boys-here.com/promogmb/xrtr/…]

[u][url=https://best247.top/trk/qdsnh]En İyi Çevrimiçi Casino 2024! Şimdi oyna![/url][/u]

güvenilir slot bahis siteleri
http://robertchang.ca/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=1782778
novomatic slot oyunları
makine oyunlari Netent casino oyunlarını online casino siteleri, yüksek kazançlı oyun siteleri ve bahis sitelerinde oynamak mümkündür. Biz genel olarak tüm para yatırma ve çekme işlemleri sırasında müşteri hizmetleri ekibi ile iletişimde olmanızı tavsiye ediyoruz.
tombala casino
https://www.aura-invest.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=3068268
demo bahis
[b]iddaa kacak siteler[/b]
https://www.aura-invest.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=3139490
gerçek gerçek oyunlar
demo casino oyna
online casino Çorum Bu alan içinde en çok futbol oyununa tahmin yapıldığını görüyoruz. Kumarseverlere gerçekçi ve yüksek rekabetli bir casino ortamı yaratan canlı casino siteleri oyunları, sitelerin en yeni oyun alanlarından birisidir.
Girişimci açısından sürekli güncel oyunlar ve on farklı lisanstan hizmetler sunması bakımından önemlidir. paralı kumar siteleri Kendisi casino başlangıcı faaliyetlerini o kadar uzun zaman önce - 2001 yılında. kıbrıs slot oyunları Çünkü kazancınız da o oran kadar artacaktır. slot oyunları kazanma taktikleri Casino severlerin en beğendiği bonuslardan biri dekayıp bonusudur. kazandiran casino sitesi Tabii ki. Özel bir madde belirtilmediği durumlarda aldığınız deneme bonusunu mobil sürümlerde kullanabilirsiniz. casino slot taktikleri Herhangi bir noktada oyun tüketiminizi örtbas etmek için yalan söylemeye mecbur hissederseniz, oyununuz hakkında ciddi bir şekilde düşünmenin zamanının geldiğini bilirsiniz. kumar oyna Lordbahis tombala üyeleri için basketbolda da oldukça bahis seçenekleri olacaktır. yonca oyunu casino Makineye karşı oynanan slot oyunlarının farklı seçenekleri bulunmaktadır.
jackpot siteleri
40 super hot oyna
[i]canli oyun oyna[/i]
İlk üyelik bonusu seçeneklerini, her zaman farklı bir şekilde görmek gereklidir çünkü bu alandaki seçim sayısı, ilk üyelik işlemlerinin bir sonucudur. risksiz canlı casino bonusu Rulet oyunu şansınız iyi ise bir oyuncuyu zengin edebilecek derecede bir oyundur. slot oyna online Gold rush diğerleri ile sık sık sadece birkaç veya kötü yapılmış oyun bulabilirsiniz, bir ses kitap yayınlamak izin. kumar baskı makinesi Casino kayıt bonuslarından veya tekliflerinden para kazanmak çok zordur. pin up en çok kazandıran oyun Lisanslı olması ya da temel güvenliğin yüksek olması bu konuda değişim yaratmaz. deneme bonusu veren casino bahis siteleri Bu yarışı önde bitirmek isteyenler üyelerine farklı hizmetler sunmaktadır. kumarhane makineleri Türkiye’de hizmet veren bahis sitelerinin sayısının artması sebebiyle, en iyi bahis siteleri 2024 gibi listelere ihtiyaç duyulduğu biliniyor. oyun 123 Bu kategori de yer alan casino firmalarının kullanıcıların talepleri doğrultusun da poker kategorisin de çeşitliliklerini arttırmaktadır. canlı casino mobil ödeme Yasal iddaa siteleri, faaliyetini sürdürdüğü bahis sitesine vergi gibi gerekli ödemeleri yaparak faaliyetini sürdürürler. oyun oyunlar oyun Bu 2 şart oyuncular için büyük avantajdır. online casino Antakya Aksi takdirde gelen kart 4’ten büyük olduğu takdirde oyunu kaybetmiş olursunuz ki kartın 4’ten büyük gelme ihtimali, 4 ve 4’ten küçük gelme ihtimaline göre oldukça düşük. oyunlar de oyunlar Bu sadece bir tavsiye tabi ki. online kumarhane Fethiye Bu farklılıklar sadece yüzdelik oranlar değil çevrimli çevrimsiz olarak farklı kategorilere ayrılabilir.
canli kumar oyna
http://robertchang.ca/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=1783901
en cok kazandıran casino oyunları
https://dadazpharma.com/question/online-casinolarda-nasil-daha-fazla-pa…
oyunlar yükleme oyunu
Sonraki adresinin savoybetting olması planlanmaktadır. online casino Çankırı Bu sitenin diğer sitelerden en belirgin özelliği çeşitli bahis seçeneklerinin yer almasıdır. en kolay para kazandıran slot oyunları Mobil cihaz üstünden sanal casino oynamak çoğu zaman sağlıksız sonuçlar duyabilmektesin. inşa oyunu Para çekme talebiniz ilk қez gerçekleşiyorsa güvenlik prosedürlerini devreye sokan pek çok canlı bahis sitesi ѕizden birtakım belgeler talep edecektir. en güvenilir canlı casino siteleri Sahip olduğu lisansına ait bilgileri isteyen herkesle şeffaf bir şekilde paylaşan sitede, ödemelerde hiçbir kesinti yapılmaktadır. mostbet en çok kazandıran oyun En iyi ve en güvenilir terimleri, içerik olarak bir birinden farklıdır. canlı casino tombala nasıl oynanır Kayıt işleminin ardından hesabınıza giriş yaparak yüksek oranlı, futbol, basketbol, hentbol, voleybol gibi tüm oyunlara bahis oynayabilirsiniz.
en güzel oyunlar en güzel Rulet oyunu oynamak istediğiniz sitede de altyapı ve sağlayıcı olarak tercih edilenlere baktığınızda sizler için ön bilgi oluşacaktır. Mesela site üzerinde bulunan poker oyunlarını oynamayı çok iyi biliyorsanız öncelikle o oyunlardan başlamalısınız.
türkçe casino
türk pokeri siteleri
Neteller ödeme yöntemiyle bahis sitelerinde kolayca para yatırma ve para çekme işlemlerinizi yapabilir, hemen bahis oynamaya başlayabilirsiniz. klas poker giriş Slot ya da casino kısmından oyunların görüntülenmesi kolaydır. internet kumar oyunları Birçok slot oyununda wild adı verilen bir sembol yer alır. online casino Nusaybin Bu nedenle bahis siteleri ilk olarak ne tarzda hangi güvenilir olan ödeme sistemlerini seçmeleri gerekmektedir. kollu makine kumar oyunları Yani bir gün çok fazla kazanırken diğer gün çok kaybedilebilmektedir. online kumarhane Uşak Çok sayıda ailenin bir giriş paylaştığı oyuk sistemleri, sitemizi takip edip. canlı casino en çok kazandıran İnternet sitelerinde yer alan 3D slot oyunları spin butonları ile çalışmaktadır. slot siteleri bonus Vdcasino slot oyunlarında en ilginç ve en çok sevilen slot oyunlarını bir arada görebilir ve hemen deneyebilirsiniz. bütün oyun bütün oyunlar Paralı tavla oyna seçeneği için siteye üyelik oluşturulduktan hemen sonra, site için para yatırma ve para çekme kurallarını bilmek ve buna göre hareket etmek gereklidir. en iyi yabancı casino siteleri Hem spor branşları üzerine yapılan bahisler hem de casino içerikleriyle başarılarından söz ettiren sistemler sayıları da bir hayli fazladır. game of olympus demo Koleksiyonun zaman aralığını belirlemek ve belirlemek, internet oyun pozisyonuna sahip bir mühendisin kullanılmasını gerektirir. çocuklar için pc oyunu Devre. Devre. Slot oyunları güvenilir bahis siteleri içerisinden bahisçilere sunulan ve yüksek para kazandıran casino oyunlarıdır. canlı tombala oynatan bahis siteleri Kaliteli platformların özellikleri arasında, dünyanın her yerinden kullanıcıların oyundan zevk alma şansı olduğu için çok dilli destek de belirtilmelidir. 2025 deneme bonus veren siteler Elbette kaçak bir şekilde lisanssız bu hizmeti veren siteler olabilir. en iyi bahis sitesi tr Bu yatırım yöntemleri ile, kısa süre içinde bahis hesabınıza gönderim yapmanız mümkün olacaktır.
[u]kumar cesitleri[/u]
kumar oyunlari
[u]eğlenceli oyun siteleri[/u]
kumarhane rulet Rulef çubuğunu yakın ve 8x çarpan kazanın.

ArthurHurdy (neověřeno) | Po 21.10.2024 20:12

Фабрика кухонных гарнитуров на Санкт-петербурге - этто чемодан надежный партнер в течение произведении кухонных интерьеров. Я специализируемся сверху разработке, производстве а также аппарате первоклассных кухонных гарнитуров, тот или другой сочетают на себя стиль, функциональность равно долговечность. Наша послание – отвести посетителям субъективные ответа, созданные начиная с. ant. до учётом их пожеланий и надобностей, чтоб каждая кухня стала уютным (а) также спокойным помещением чтобы века равно творчества https://tivokya0kuhnishki.ru/.

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA