Postup přípravy receptu
Odřízneme tvrdé konce chřestu a oloupeme oddenky. Chřest povaříme v páře cca 12 minut (v horké vodě cca 9 minut), scedíme a necháme zchladnout. Ponecháme si asi 1,5 dl vývaru z chřestu.
Vychladlý chřest pokrájíme na kousky asi 4cm dlouhé, proložíme nudličkami šunky. Pak připravíme lehký bešamel z másla, chřestového vývaru, cukru, soli a kapky smetany.
Do zapékací formy vložíme kousky chřestu, promícháme se šunkovými nudličkami, osolíme, opepříme, zalijeme lehkou bešamelovou omáčkou, případně zakápneme citronovou šťávou. Posypeme nasekanou petrželí a promícháme. Dáme lehce zapéct, cca 10 minut, pak vyjmeme, posypeme nastrouhaným sýrem a dále zapékáme, dokud se sýr neroztaví.
Chřest se šunkou a sýrem podáváme s vařenými brambory nebo pečivem.
Chřest,
recepty,
chřest se šunkou - 70 g eidam
- 200g vepřová šunka od kosti
- 3 lžíce máslo
- 70 g ementál
- 2 lžíce petrželka
- 1 lžíce třtinový cukr
- 70 g gouda
- 500 g bílý chřest
Těhotenství.cz