Přejít k hlavnímu obsahu

Výraz miminka v bříšku může napovídat o psychické pohodě matky

Výraz miminka v bříšku

Ultrazvukové vyšetření patří k těm nezajímavějším, které v těhotenství absolvujete. Mít možnost poprvé vidět očekávané miminko je velmi silný emocionální zážitek. Nejhezčí fotografie z ultrazvukového vyšetření jsou kolem 12. až 14. týdne těhotenství, kdy je na fotografii celé děťátko. V dalším stádiu těhotenství jsou na fotografii nebo videu vždy jen části miminka, protože už je moc veliké.Pokud budete mít štěstí a miminko bude správně natočené, budete moci sledovat i jeho obličej a to jak se tváří. Nová studie ultrazvukových snímků ukazuje, že děti v děloze matky začínají dělat více výrazů a grimas v obličeji ve druhé polovině těhotenství. Jejich různé výrazy jsou roztomilé, ale také signalizují pokračující vývoj mozku. Některé z výrazů mohou být také obrazem stavu vašeho emocionálního zdraví.

Ultrazvuk - Výraz miminka v bříšku může napovídat o psychické pohodě matkyUltrazvuk - Výraz miminka v bříšku může napovídat o psychické pohodě matky

Ultrazvuk - Výraz miminka v bříšku může napovídat o psychické pohodě matkyUltrazvuk - Výraz miminka v bříšku může napovídat o psychické pohodě matky

Cílem výzkumu bylo prozkoumat souvislost mezi stresem matky a výrazy obličeje plodu a upozornit na důležitost psychické pohody nastávajících maminek. Hlavní autorka výzkumu, Nadja Reisslanda (University of Durham) zjistila, že když se plod v děloze dotýká vlastní tváře svojí levou rukou, je možné, že se jeho maminka cítí ve špatné psychické pohodě nebo dokonce ve stresu. Gesto má mít sebe-uklidňující význam.

Při výzkumu bylo analyzováno 176 pohybů úst plodů u 15 těhotných maminek ve 24. až 36. týdnu těhotenství. V 64 procentech došlo k pohybu na levé straně obličeje, díky signálu z pravé strany mozku - pravá strana mozku ovládá levou stranu obličeje a také hraje velkou roli ve výrazu emocí. Autorka zdůrazňuje, že tato studie podporuje pouze souvislost mezi stresem matky a dotyky plodu v obličeji.

Diskuze k článku

ClarkSit (neověřeno) | Ne 06.10.2024 14:15

Отечественный магазин НашаМебель зовет широченный ассортимент кухонь, которые посодействуют создать устроенность и удобство в течение вашем семействе http://notahye4kuhnishki.ru/.

ClarkSit (neověřeno) | Ne 06.10.2024 14:20

Выше- магазин НашаМебель делает отличное предложение широкий сортамент кухонь, которые помогут сделать устроенность и комфорт в течение вашем доме http://notahye4kuhnishki.ru.

ClarkSit (neověřeno) | Ne 06.10.2024 14:23

Выше- магазин НашаМебель предлагает широченный ассортимент кухонь, какие посодействуют создать уют и благоустроенность в течение вашем жилище https://www.notahye4kuhnishki.ru/.

Jamesbib (neověřeno) | Ne 06.10.2024 14:24

Познакомьтесь не без; нашим профессиональным коллективом, который создаёт уникальную мебель, воплощая ваши мечтания в течение явь http://www.cehitae2kuhnishki.ru/.

ClarkSit (neověřeno) | Ne 06.10.2024 14:26

Наш этношоп НашаМебель приглашает широкий коллекция кухонь, которые помогут сделать устроенность и комфорт в течение вашем семье http://www.notahye4kuhnishki.ru.

ClarkSit (neověřeno) | Ne 06.10.2024 14:28

Отечественный этношоп НашаМебель призывает широченный выбор кухонь, которые посодействуют создать устроенность да комфорт в течение вашем логове https://notahye4kuhnishki.ru.

MichaelLok (neověřeno) | Ne 06.10.2024 18:49

Наша юкос «Фотосайт числом мебели чтобы кухни» обучается твореньем равно продажей качественной кашеварной мебели. Пишущий эти строки делаем отличное предложение широченный прибор продукции, который соответствует наиболее прогрессивным стереотипам равно тенденциям дизайна http://sufebey8kuhnishki.ru/.

MichaelLok (neověřeno) | Ne 06.10.2024 23:06

Наша юкос «Фотосайт числом мебели для кухни» захватывается организацией да перепродажей качественной кухонной мебели. Мы делаем отличное предложение широкий асортимент продукции, который начинает говорить самым нынешним штампам да тенденциям дизайна https://www.sufebey8kuhnishki.ru.

BrianVox (neověřeno) | Ne 06.10.2024 23:08

Выше инет-магазин "Мебель-шмммммммебель" призывает широкий гарнитур(а) мебели чтобы кухонь. ЯЗЫК нас ваша милость сыщете все необходимое для тварей приятного и еще высокофункционального экстерьера https://tyfapao6kuhnishki.ru/.

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA