Přejít k hlavnímu obsahu

Rajčata

Rajčata

Pěstování rajčat je na evropském kontinentu relativně krátká, rajčata se do Evropy dostala společně s bramborami až po objevení Ameriky a dovezení semen a sazenic. Počátek pěstování se detekuje v Itálii a Portugalsku. Oblibu získala rajčata především pro svoji výraznou chuť, krásnou barvu a velmi snadný způsob pěstování.

Rajčata a jejich prospěšnost

Důležitý je obsah vitamínů A, E, C a B a dalších zdraví prospěšných látek - jsou to například draslík, železo, chrom a karoten. Rajčata podporují krvetvorbu, prospívají kůži, vlasům i nehtům. Chrání srdce a posilují imunitu. Značné jsou i  jeho antibakteriální účinky. Rajčata obsahují také velké množství  antioxidantů, které chrání naše zdraví před působením volných radikálů.

Akreditovaný výživový poradce
Štěpánka Procházková