Čtěte pozorně etikety a zapomeňte na polotovary
Těhotné ženy jsou mnohem citlivější na různorodá éčka, konzervanty, stabilizátory a další látky, které jsou bohužel v dnešní době ve složení potravin hojně zastoupeny. Snažte se nekupovat polotovary, jež jsou plné soli, glutamátu, barviv nebo sladidel. Vařte sobě i rodině jídla od naprostého začátku, ušetříte nejen své zdraví, ale i rodinný rozpočet.
Dostatečný pitný režim
Některé z nastávajících maminek nechtějí rozhodně nic riskovat a během období v očekávání pijí balené vody nebo dokonce ty kojenecké. V pitné vodě v kohoutku mohou být zastoupeny hormony a další látky, které mohou narušit křehkou rovnováhu. Opatrně také s bylinkovými čaji a džusem či čerstvou šťávou z citrusových plodů, raději sáhněte po kombinaci mrkve, banánu nebo broskve. Nutno je také stopnout pití alkoholu a populárních „energeťáků“.
Vaření a tepelná úprava v kuchyni
Žádný gynekolog vás nepochválí za to, že preferujete smažení a grilování před vařením v páře či dušením. Smažené pokrmy jsou pro organismus zbytečně zatěžující a jsou zdrojem tuků, kalorií a samozřejmě také karcinogenu. Velmi výjimečně se tímto způsobem rozmazlit můžete, ale nijak to nepřehánějte. Všelijaké fastfoody a kupované bagety jsou také zbytečnými, raději si připravte jejich domácí variantu. Celozrnné pečivo, dresink z bílého jogurtu a bylinek, kuřecí maso ( dostatečně tepelně upravené na troše olivového oleje) a ledový salát se zeleninou.
Máte nějakou zaručenou radu, jak utnout tipec nezřízeným těhotenským chutím? Budeme se těšit na vaši inspiraci.