Přejít k hlavnímu obsahu

Dýňová polévka

Postup přípravy receptu

Dýni po rozpůlení vydlabejte a nakrájejte na kostky. Na pánev nalijte olivový olej a na něm osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a kostky dýně. Následuje podlití vodou a dušení po dobu cca 20 minut. Podušenou směs pak můžete rozmixovat anebo jen rozmačkat. Dochuťte solí, kořením a česnekem. Poté ještě na chvilku povařte. Servírujte na talíři s ozdobou z čerstvé petrželky a můžete podávat s kostičkami osmažené housky.

Dýně Hokaido, dýňová polévka, recepty
  • 1 středně velká dýně
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 1 středně velká cibule
  • špetka soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka muškátového oříšku

Těhotenství.cz