Přejít k hlavnímu obsahu

Výraz miminka v bříšku může napovídat o psychické pohodě matky

Výraz miminka v bříšku

Ultrazvukové vyšetření patří k těm nezajímavějším, které v těhotenství absolvujete. Mít možnost poprvé vidět očekávané miminko je velmi silný emocionální zážitek. Nejhezčí fotografie z ultrazvukového vyšetření jsou kolem 12. až 14. týdne těhotenství, kdy je na fotografii celé děťátko. V dalším stádiu těhotenství jsou na fotografii nebo videu vždy jen části miminka, protože už je moc veliké.Pokud budete mít štěstí a miminko bude správně natočené, budete moci sledovat i jeho obličej a to jak se tváří. Nová studie ultrazvukových snímků ukazuje, že děti v děloze matky začínají dělat více výrazů a grimas v obličeji ve druhé polovině těhotenství. Jejich různé výrazy jsou roztomilé, ale také signalizují pokračující vývoj mozku. Některé z výrazů mohou být také obrazem stavu vašeho emocionálního zdraví.

Ultrazvuk - Výraz miminka v bříšku může napovídat o psychické pohodě matkyUltrazvuk - Výraz miminka v bříšku může napovídat o psychické pohodě matky

Ultrazvuk - Výraz miminka v bříšku může napovídat o psychické pohodě matkyUltrazvuk - Výraz miminka v bříšku může napovídat o psychické pohodě matky

Cílem výzkumu bylo prozkoumat souvislost mezi stresem matky a výrazy obličeje plodu a upozornit na důležitost psychické pohody nastávajících maminek. Hlavní autorka výzkumu, Nadja Reisslanda (University of Durham) zjistila, že když se plod v děloze dotýká vlastní tváře svojí levou rukou, je možné, že se jeho maminka cítí ve špatné psychické pohodě nebo dokonce ve stresu. Gesto má mít sebe-uklidňující význam.

Při výzkumu bylo analyzováno 176 pohybů úst plodů u 15 těhotných maminek ve 24. až 36. týdnu těhotenství. V 64 procentech došlo k pohybu na levé straně obličeje, díky signálu z pravé strany mozku - pravá strana mozku ovládá levou stranu obličeje a také hraje velkou roli ve výrazu emocí. Autorka zdůrazňuje, že tato studie podporuje pouze souvislost mezi stresem matky a dotyky plodu v obličeji.

Diskuze k článku

MichaelBon (neověřeno) | Ne 29.09.2024 14:07
Josephjat (neověřeno) | Ne 29.09.2024 14:12

neurontin prescription cost: <a href=" https://gabapentin.site/# ">neurontin prescription coupon</a> - neurontin 400 mg capsules

BrianVox (neověřeno) | Ne 29.09.2024 14:40

Выше инет-магазин "Мебель-шмммммммебель" предлагает широченный асортимент мебели чтобы кухонь. У нас ваша милость найдете все нужное чтобы учреждения уютного равным образом функционального экстерьера http://tyfapao6kuhnishki.ru/.

Davidfasia (neověřeno) | Ne 29.09.2024 17:26

neurontin 400 mg capsules: <a href=" https://gabapentin.site/# ">drug neurontin 200 mg</a> - order neurontin over the counter

MichaelLok (neověřeno) | Ne 29.09.2024 23:19

Наша компания «Сайт числом мебели для кухни» воспламеняется созданием равным образом перепродажей лучшей кухонной мебели. Автор предлагаем широкий сортамент продукции, который начинает говорить наиболее прогрессивным шаблонам равным образом тенденциям дизайна http://www.sufebey8kuhnishki.ru/.

BrianVox (neověřeno) | Ne 29.09.2024 23:21

Выше- интернет-магазин "Мебель-шмммммммебель" приглашает широкий асортимент мебели для кухонь. ЯЗЫК нас вы найдете все нужное для учреждения приятного также высокофункционального внутреннего убранства http://tyfapao6kuhnishki.ru/.

BrianVox (neověřeno) | Ne 29.09.2024 23:21

Свой интернет-магазин "Мебель-шмммммммебель" делает отличное предложение широкий круг мебели для кухонь. ЯЗЫК нас вы найдете все необходимое для образования приятного (а) также высокофункционального интерьера http://www.tyfapao6kuhnishki.ru/.

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA